A RENDSZERES TESTMOZGÁS TÁMOGATÁSA SZABADIDŐSPORT NÉPSZERŰSÍTÉSE

VESZKÉNY, 2019. JÚLIUS 13.

 

2019. július 13-án az EFOP-1.5.3-16-2017-00008 számú „Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című projekt keretében a rendszeres, életvitelszerűen megjelenő testmozgás támogatás – szabadidősport népszerűsítése érdekében Veszkényben FALUNAP-ot tartottunk.  A program célja a lakosság bevonása a különböző mozgáskultúrákba.
A délelőtt folyamán a résztvevők barátságos futball-mérkőzésen mérettették meg magukat. A gyerekek napközben korongozással, arcfestéssel, népi ügyességi- és fajátékokkal, légvárral és mászó fallal tölthették el idejüket. Az ebéd elfogyasztása után községünk polgármestere köszöntötte a résztvevőket, tájékoztatta őket a pályázatról, és a programokról, illetve beszélt a szabadidősport fontosságáról. A rendszeres testmozgásban a sport mellett fontos szerepet játszik a tánc – mint a pozitív életérzés kifejezése. Mind a néptánc, mind a modern tánc iránti igény már az óvodások, iskolások körében már kialakult.

Délután modern tánc bemutató keretében mutatták be  a fiatalok eddig megszerzett tudásukat. A Veszkényi Férfi Dalkör és Sramlizenekar a Szárföldi Hagyományőrző Egyesülettel szóra- koztatta a közönséget. Ez után bűvész bemutatót és copacabana show-t lehetett megtekinteni. Az esti órákban Unique, Marót Viki és a Novakultúra valamint a Desperadó együttes lépett fel.
Ebédidőben a jelen lévőket helyben készített bográcsban készült ételekkel vendégeltük meg, illetve biztosított volt számukra üdítő és ásványvíz is.

Az program plakátját itt tekintheti meg!