Tornaterem energetikai korszerűsítése Veszkényben

Projekt megnevezése: Tornaterem energetikai korszerűsítése Veszkényben

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00011

Kedvezményezett: Veszkény Község Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 34 474 927 Ft

A finanszírozás típusa: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017. október 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2019. december 29.

Széchenyi 2020 

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK VESZKÉNY KÖZSÉG TORNATERMÉNEK ÉPÜLETÉT

Veszkény község önkormányzati tulajdonú épületének energetikai korszerűsítésére több mint 34 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A fejlesztés során a település tornatermének épülete kerül korszerűsítésre. A 34,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően Veszkény Község az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási Szerződés megkötése megtörtént, a kivitelezés hamarosan elkezdődik, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel fog gazdagodni a Község.

A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épület hőszigetelésének és nyílászáróinak korszerűsítése és az épület akadálymentes megközelítése valósul meg.

Veszkény Község Önkormányzatának célja, hogy a középület korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös. Továbbá hozzájárul a településképi megújuláshoz is.

A kivitelezői szerződés 2018.06.06-án aláírásra került, a beruházás megkezdődött, a munkálatok várhatóan 2018.10.15-ig fognak tartani.

A kivitelezési munkálatok 2018.10.31-én elérték a 100%-os készültséget, megtörtént a műszaki átadás-átvétel 2018.11.05-én.

2019. március 31-én megtörtént a projekt fizikai befejezése.